مسئله بوسیدن کودکان شاید به ظاهر ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد ولی تاثیرات بسیار مهمی بر سلامت روحی کودکان میگذارد و نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهایی مانند آزار جنسی کودکان ایفا میکند.
مجبور کردن کودک برای اینکه فردی را ببوسد و یا به آغوش بگیرد، نشانهٔ ادب و احترام نیست، این کار یعنی شما کودک را مجبور میکنید با بدنش جوری رفتار کند که خودش دوست ندارد و این نوعی بیاحترامی به بدن کودک است و کودکان حق و حقوق خود را دارند و باید به آن احترام گذاشت.
ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻮﺩﮎ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﻭﺭ ﻣﯽﺑﻮﺳﻴﺪ ﻳﺎ ﺑﻐﻞ ﻣﯽﮐﻨﻴﺪ، ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻣﯽﺁﻣﻮﺯﻳﺪ ﮐﻪ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﺗﻤﺎﻳﻼﺕ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ شود.
اگر میخواهید کودکتان واقعا خودش را دوست داشته باشد و آدمی خوشحال و نترس باشد، از همان ابتدا به خواستهها و علایقش احترام بگذارید.
کودکان روحی بسیار حساس دارند و تربیت جنسی آنها بسیار اهمیت دارد باید به کودک نواحی ممنوع را آموزش دهید و به او بگویید هرگز اجازه ندهد هیچکس حتی اقوام نزدیک به آن نواحی دست بزند و اگر چنین شد حتما به مادر یا پدر خود اطلاع دهد.
کودکتان را شجاع بزرگ کنید و به او قدرت نه گفتن را آموزش دهید. احترام به نظر کودکتان درباره احساسش باعث میشود انسانی ارزشمند با روحیه قوی باشد.
گاهی کودکان دوست ندارند با یکی از اعضای خانواده یا دوستان خانوادگی ارتباط برقرار کنند و از این ارتباط احساس خوبی ندارند. بنا به دلایلی گاهی کودکان از بوسیدن یا بقل شدن توسط دوستان یا خویشاوندان سرباز میزنند، اما والدین کودک با نادیده گرفتن احساس بدش او را مجبور به این کار میکنند و دلیلی که برای این کار دارند جلوگیری از ناراحت شدن و برخورد بد کودکشان با اقوام و آشنایان است، گاهی بزرگسالان این غریزه و احساس را در کودکان نادیده گرفته و آنها را مجبور به بوسیدن پدربزرگ و مادربزرگ میکنند.
والدینی که کودک خود را مجبور به بوسیدن دیگران میکنند تنها چیزی که برای آنها اهمیت دارد این است که کودکی خوش برخورد داشته باشند و باعث ناراحتی دیگران نشوند.
کودکی که نتواند احساسش را از تماس با فردی بگوید حتی اگر این تماس بوسیدن پدربزرگ و مادربزرگ باشد، باعث میشود کودک شما به گونهای بزرگ شود که حس کند هیچ حقی نسبت به بدن خود ندارد و قدرت نه گفتن در آینده را ندارد. اگر به کودکتان اجازه ندهید احساس بد خود را بیان کند و حق بیان احساسش را نداشته باشدباعث میشود در صورت بروز حوادث بد مانند تجاوز یا لمس بدن از طرف سایرین توانایی گفتن آن را نداشته باشد و اجازه دهد دیگران به بدنش دست بزنند.
به عقیده ساندرز، این که شما کودک خود را مجبور به بوسیدن پدربزرگ و مادربزرگ میکنید یا حتی او را مجبور میکنید دیگران را در آغوش بگیرد با کارهای روزمره مانند مجبور کردن او برای مسواک زدن و غذا خوردن بسیار متفاوت است.
درک احساسات کودکان
خوب است گاهی خودتان را در موقعیت کودکتان قرار دهید و از این که دوست ندارید کسی شما را ببوسد یا در آغوش بگیرد و اگر کسی شما را مجبور به این کار کند و بر خلاف میلتان این کار را انجام دهد چه احساسی خواهید داشت.
درست است که به عنوان یک فرد بالغ نحوه بررسی موقعیتها با کودکان متفاوت است، اما احساس بد در همه ما یکسان است و گاهی دوست نداریم توسط کسی که حتی نزدیکترین فرد زندگی ما است در آغوش گرفته یا حتی بوسیده شویم؛ بنابراین اگر کودکتان از بوسیدن پدربزرگ و مادربزرگ خودداری کرد به هیچ وجه برای ناراحت نکردن مادر و پدرتان او را مجبور به این کار نکنید.
مجبور کردن کودک به بوسیدن فردی که دوست ندارد باعث ضربه زدن به احساسات و روح او میشود. این اجبار درباره رد کردن و نقض تعریف حد و حدود و مرزهای روحی و احساسی کودکتان است و زمانی که او را مجبور به بوسیدن و در آغوش گرفتن کسی میکنید که دوست ندارد، مرزهای احساسی او را در هم شکستهاید و باعث خواهید شد نتواند تشخیص دهد چه چیزی درباره بدنشان درست یا غلط است و لمس بدنشان توسط دیگران در آینده برایشان مسئله مهمی نخواهد بود.
اگر فرد مقابل که شخصی بالغ است و از این که کودکتان او را نبوسیده یا در آغوش نگرفته و اجازه نداده به او دست بزند، ناراحت شود این مشکل او خواهد بود نه مشکل کودکتان که رضایت او را جلب کند. بهتر است کودک خود را مقصر ندانید و احساس شرمنده شدن نداشته باشید. هرچند که شرمندگی برای والدینی که کودک خود را با قدرت نه گفتن بزرگ کردهاند معنی ندارد.
شما به عنوان والدین کودک هرگز نباید اجازه دهید کودکتان در موقعیتی ناخوشایند قرار گیرد. کودک شما همانند یک انسان دارای احساسات و غریزهای است که باید به آن احترام بگذارید.
خوب است برای فرزندتان فرصتهای تازهای فراهم کنید تا او در موقعیت نامطلوب قرار نگیرد یا بپرسید تا او با این رفتار احساس امنیت، احترام و عزت نفس کند و بداند که دیگران حریم خصوصیِ او را به رسمیت میشناسد.
مثلا میتوانید بگویید:
دوست داری با پدربزرگت دست بدی یا بغلش کنی؟
دوست داری خاله را واقعا ببوسی یا برایش بوس بفرستی؟
دلت میخواد بگویی دوستش داری یا دست بدهی؟
دوست داری فقط خداحافظی کنی؟
هر کدام از این جملهها یا موقعیتهای دیگری که شما فراهم میکنید، به فرزندتان کمک میکند بدون مجبور شدن به انجام کاری که دوست ندارد، ابراز احساسات کند.
این چیزی است که به او احساس امنیت و آرامش میدهد و هنر «نه» گفتن را میآموزد.
بیشتر بخوانید:
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»