تاثیر لالایی



خواندن لالایی چه در دوره رحمی و چه در دوران بعد از تولد تاثیر بسیار مثبتی روی روان و رشد کودک دارد.

لالایی از بهترین موسیقی است که یک فرد از بدو تولد می‌شنود و با آن آشنا می‌شود.


تحقیقات نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری برای فرزندانشان لالایی می‌خوانند، بچه‌های آرام‌تری دارند کمتر گریه و بی‌تابی می‌کنند. 
رشد شنوایی جنین تا "هفته بیستم" و رشد مغز او نیز تا "قبل از هفته بیست و چهارم" کامل می‌شود. جنین می‌تواند صدای مادر را بشنود و با آن آرام شود. به همین علت نوزادان به صداهایی که قبل از تولد خود تا یک سالگی می‌شنوند، علاقه بیشتری نشان می‌دهند.


خواندن لالایی نقش مهمی در رشد نوزاد دارد تا جایی که باعث افزایش رشد روانی، جسمانی و عقلانی او می‌شود.

 مقاله ای در کنگره سراسری ارتقاء سلامت نوزاد ارائه شد است که نتیجه این مقاله به طور خلاصه  بیان کننده این موضوع است:

سلامت دوران بزرگسالی رابطه تنگاتنگی با سلامت تکامل بهینه جنینی، نوزادی، کودکی و نوجوانی دارد و مهمترین موردی که در این رشد و تکامل نقش اثاثی دارد موسیقی و لالایی مادرانه است. 
محققان این مقاله به این نتیجه رسیده‌اند که کودکانی که با موسیقی لالایی بزرگ می‌شوند، شش ماه زودتر از سایر کودکان حرف می‌زنند و رشد عقلی و حافظه بهتری دارند.

لالایی باعث افزایش درک فضایی هوش برای حل پازل‌های پیچیده و عملکردهای بالاتر مغز مانند ریاضی، موسیقی و شطرنج می‌شود. 
لالایی در کاهش ضربان قلب و آرام کردن نوزادان نقش بسیار مهمی دارد.

دانشجویان دانشگاه بیرجند در ضمینه تأثیر آوای لالایی بر درصد غلظت اشباع اکسیژن خون نوزادان نارس پژوهشی انجام دادند نتیجه این پژوهش به صورت خلاصه این است که :
تحریکات شنیداری مطلوب مثل شنیدن صدای لالایی مادر بر میزان اکسیژن‌گیری نوزاد نارس از طریق منظم‌کردن تعداد تنفس تاثیر دارد. لالایی بر رشد نوزادان نارس هم موثر است و نشان می‌دهد خواندن لالایی برای نوزادن نارس باعث می‌شود استفاده از گاواژ (تغذیه با لوله ) زودتر قطع و تغذیه با شیر مادر شروع شود.


نوزادان با لالایی خیلی بهتر، راحت تر و سریعتر می‌خوابد. نوا و کلمات آرام و هماهنگ امواج دلتای مغز را تحریک می‌کند و باعث آرامش نوزادان می‌شود. امواج دلتا با خواب عمیق و آرامش حین خواب ارتباط دارد و با تحریک این امواج نوزاد می‌تواند خواب آرام، لذت‌بخش و عمیقی داشته باشد. 
اگر  نوزاد بی‌قرار دارید توصیه می شود حتما قبل از خواب برای آنها لالایی بخوانید.
 چون اگر نوزاد با صدای لالایی بخوابد زمان خواب و بیداری او منظم می‌شود. صدای مادر از طریق نیمکره سمت راست که مرکز شکل‌گیری احساسات و هیجانات در انسان است،باعث ایجاد عواطف مثبتی در نوزاد می شود و این عواطف مثبت باعث ترشح هورمون‌های آرامش شده و باعث خواب راحت در  کودک می شود.


آن چیزی که بچه ها در آغوش مادر دریافت می‌کنند پیام صوتی درونی مادر یا نوای قلب مادر است. وقتی مادری فرزندش را به آغوش می‌گیرد، کودک آرامش پیدا می‌کند و آرام می‌گیرد. 

اگر مادر در دوره بارداری موسیقی گوش کرده و با موسیقی آرامش پیدا می‌کرده، وقتی همین موسیقی را گوش می‌کند روی بچه اثر مثبت می‌گذارد. زمانی که بچه به دنیا آمده این نوا برای کودک آشنا است و باعث آرامش می شود. 
موسیقی به آرامش انسانها در همه سنین کمک می‌کند ٍآدمها را به رویا می‌برد و هر چقدر این موسیقی با دنیای کودک و دنیای والد همسو تر باشد رویا پردازی های امن بیشتر اتفاق می‌افتد. 
موسیقی اصولا اثر التیامی دارد به خصوص اگر وجه تکراری داشته باشد. یعنی علائمی داشته باشد که بتواند ما را به یک دوره ای برگرداند و آن دوره دوره امنی برای ما باشد. لالایی زبان انتقال پیام مادر است به کودک و از کودک به دیگری، برای همین است که می گویند سینه به سینه منتقل می شود چون اثر گذاری اش همیشه ثابت است. 


لالایی گل پونه از لالایی های قدیمی و بسیار معروف می باشد....


لالالا گل پونه بابات رفته در خونه

لالالالا گلم باشی همیشه در برم باشی
لالالالا گل آلو

درخت سیب و زرد آلو

لالالالا گلی دارم

به گاچو بلبلی دارم
لالالالا گل خشخاش بابات رفته خدا همراش

لالالالا گل زیره بابات دستاش به زنجیره
لالالالا گلم

لالا بخواب ای بلبلم

لالا لالالالا گل لاله

دوست داریم من و خاله
لالالالا گل دشتی

همه رفتن تو برگشتی

خداوندا تو پیرش کن

خط قرآن نصیبش کن
لالالالا گلم باشی بزرگ شی همدمم باشی

کلام الله تو پیرش کن زیارت ها نصیبش کن
لالالالا گل زردم

نبینم داغ فرزندم

خداوندا تو ستاری

همه خوابن تو بیداری

به حق خواب و بیداری عزیزم را نگه داری.

لالایی محلی گیلکی

 لالایی شیرازی

لالایی کردی

لالایی ترکی

    





بازگشت به گروه شعر کودک  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد تاثیر لالایی :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.