کودک کنجکاو شما، فعال و پر انرژی است. او نیاز زیادی به تشویق و تایید و حمایت شما دارد. کودک در این دوره چیز های زیادی یاد میگیرد و همه ی کارهایی که در طول بیداری اش انجام می دهد بازی است، بازی!
کودک در این سن چگونه بازی می کند؟
اسباب بازی هایی که در مقابل کنش های کودک واکنشی از خود نشان می دهند را بسیار دوست دارد.
آب بازی برای کودک لذت بخش است.
کودک در بازی هایش ارتباط برقرار کردن با دیگران را تمرین می کند.
ویژگی های اشیا را به دقت بررسی می کند با بزرگتر ها بازی های اجتماعی انجام می دهد.
کودک در این سن به خوبی با دستهایش آشنا شده و آنها را میشناسد، حتی موقعیت مکانی انگشتان دست را تشخیص داده و میداند که کارشان چیست.
گرچه حرکات دستهای کودک در قاپیدن و نگهداری اسباب بازیهای آویزان و متحرک هنوز تا حدودی ناهماهنگ و نامتعادل است. در این مرحله ، دستهای کودک کم کم راه خود را به سوی دهان نیز پیدا میکند.
.
* در اختیار داشتن اسباب بازی هایی که در این سن بتواند به کودک جهت تمرین مهارت های انگشتی کمک کند هم برای کودک لذت بخش و هم برای او مفید است. کودک باید اسباب بازی هایی در اختیار داشته باشد که بتواند آنها را در دست بگیرد و آنها را دستکاری کند.
کودک را تشویق به استفاده از دست ها و انگشتتانش کنید. بگذارید کودک با اسباب بازی های مناسب بازی کند و یا اگر میخواهد خودش غذا بخورد به او اجازه ی این کار را بدهید.
کودک را تشویق کنید از دست ها و انگشتانش برای برداشتن قطعات اسباب بازی استفاده کند. شما بازی را شروع کنید و به کودک نشان بدهید که باید چطور از وسایل بازی اش استفاده کند.
قطعات اسباب بازی را به کودک نشان بدهید. خودتان هم الگوی کودک باشید و به هر کدام از تکه های اسباب بازی به خوبی نگاه کنید و آنها را بر سر جای مناسبش بگذارید. کودک دست ها و چشمانش را با هم هماهنگ می کند تا بتواند اسباب بازی را سر جای خود بگذارد.
بعدش چی میشه؟ قطعات را به ترتیب از بزرگ به کوچک روی زمین قرار دهید و آنها را معرفی کنید. در مورد اندازه ها یا کودک صحبت کنید. " این بزرگترین لیوان است و این یکی کوچکترین."
کشفیات جدید. بگذارید کودکتان کاشف و یابنده باشد چرا که لذت بازی برای او در همین است.
کودک باید در این سن تشویق شود تا به کمک تکیه گاه راه برود و بتواند به این طریق محیطش را کشف کند و مهارت های بدنی خود را پیچیده تر کند. کودک باید تمام ظرفیت های بدنی خود را بشناسد و از آنها استفاده کند. آگاهی به بدن خود و تمرکز بر فعالیت ها گام مهمی در هوش افزایی بدنی کودکان است. برای استفاده از واکر ها اینگونه به کودک کمک کنید:
به من کمک کن. در ابتدا ممکن است نیاز باشد که کودک را بغل کنید و روی اسباب بازی قرار دهید. در نهایت او یاد میگرد که خودش سوار اسباب بازی اش شود و ازآن پیاده شود، اما برای اطمینان در اولین تجارب او در کنارش باشید تا در صورت نیاز به او کمک کنید.
.مسیر را باز کنید. فضای پشت این اسباب بازی را باز کنید زیرا بچه ها در ابتدای بازی با این اسباب بازی به جای حرکت به جلو به عقب رانده می شوند.
آماده کردن مسیر. برای کودک یک ساله ی خود یک مسیر آماده کنید. با فاصله ی چند قدمی روبروی او بایستید و مشتاقانه به او بگویید: از این طرف بیا!!! از اینجا بیا! سپس کمی دور تر بروید تا او را تشویق کنید از راهنمایی های شما استفاده کند و ....
بایست و برو. با استفاده از کلمات ساده برای توصیف حرکات، درک او از جهت ها را تقویت کنید: وایسا! برو! جلوتر! نرو! پیاده شو!
تحت کنترل. با به تعادل رسیدن کودک تحرک و هماهنگی او افزایش پیدا می کند. کودک یک ساله ی شما اکنون کنترل بهتری بر اعمال خود دارد. او به اطراف می رود تا چیزهای مختلف را ببیند و تجربه کند و این حرکات او مهارت های حرکتی درشت او را تقویت می کند.
توپ ها. توپ هم می تواند اسباب بازی ای باشد که به کودک جهت رشد و پرورش مهارت های درشت حرکتی از همین سن کمک کند. چرا که کودک یاد میگیرد با دستش آن را پرتاب کند و یا با پا به آن ضربه بزند و به دنبال آن حرکت کند.
معمولا کودک در اواخر سال اول کوشش میکند کلمه و صداهایی را که میشنود تقلید کند. به این ترتیب در حدود یک سالگی کودک یکی دو کلمه معنیدار را بیان میکند.
در رشد زبان کودکان تفاوت های فردی زیادی وجود دارد. بنابراین بعضی از کودکان زودتر از دیگران اولین کلمات معنی دار خود را بیان می کنند. به هر صورتاین دوره برای رشد زبان، زمان مهمی محسوب میشود. چه کودک شما شروع به گفتن اولین کلمات خود کرده باشد و چه هنوز قادر به گفتن نیست شما باید اقداماتی را جهت بهبود رشد زبانی کودک انجام دهید.
تا می توانید با کودک حرف بزنید، برای کودک کتاب بخوانید و او را در معرض کلمات، جملات و عبارات مختلفی قرار بدهید. در اینجا علاوه بر توصیه هایی که ذکر شد، اسباب بازی هایی را نیز به منظور ساده تر کردن کار شما با شما مطرح می نماییم.
فردی که هوش زبانی بالایی دارد و به اصطلاح در این حیطه از هوش، با هوش است، مهارت های شنیداری کاملی دارد و توانایی بالایی در استفاده از کلمات و عبارات و به طور کلی زبان دارد. کودکی که در این حیطه از هوش توانمند است ممکن است در آینده نویسنده، سیاست مدار و یا مشاور شود.
هوش زبانی کودکان را میتوان از سنین بسیار پایین و ابتدا با آگاه کردن کودک از صداهای مختلف و سپس با استفاده ی کاربردی و آگاهانه از زبان بالا برد. بالا بودن هوش کلامی برای تمامی افراد و در تمامی مشاغل و در تمام زندگی اهمیت فوق العاده زیادی دارد. شما به عنوان والدین کودک باید مراقب رشد مناسب این حیطه ی پر اهمیت باشید.
کودکی که هوش زبانی بالایی دارد در مدرسه موفق تر است و در همه ی دروس عملکرد بهتری دارد. شما می توانید علاوه بر اینکه با کودکتان مدام حرف بزنید و در پاسخ سوال هایش حرفه ای عمل کنید. برای مطالعه ی بیشتر در این زمینه می توانید مقالات بخش هوش و یا مقاله ی مربوط به هوش کلامی را مطالعه کنید.
با انجام بازی هایی این مهارت را در او تقویت کنید. در اختیار داشتن اسباب بازی های مناسب می تواند این راه را برای شما هموار کند.
نوزادان را باید از وجود صدا های مختلف آگاه کرد و به صداهایی که از خود تولید می کنند باتوجه کردن و تقلید آن پاسخ مناسب داد.
استفاده کردن از عروسک ها و اسباب بازی ها به عنوان سوژه هایی برای استفاده از کلمات متنوع، به شما کمک می کند در بازی ها بیشتر از کلمات استفاده کنید و کودک هم برای گوش دادن به شما تشویق می شود.
کودکان در سال اول پس از تولد به شناخت جهان پیرامون خود می پردازند. آنها می خواهند دنیا را بررسی کنند تا بفهمند که آیا جهان محل قابل اعتمادی هست؟ آیا من در این دنیا امنیت دارم؟
تصور کنید که می خواهید با بازی کردن با کودکتان، این احساس را به و بدهید. می خواهید با او بازی کنید تا او احساس کند که شما هستید، شما از او مراقبت می کنید، او در کنار شما امنیت دارد و جهانِ او جایی است که او در آن امینت دارد!
در این صورت چه بازی هایی با او انجام می دهید؟
یکی از کارهایی که می توانید انجام دهید این است که کنارش بنشینید و همان بازی ای را انجام دهید که او مشغول انجام دادن آن است.
* می توانید با او بازی های هیجانی انجام دهید. او را بغل بگیرید و به توپ ها ضربه بزنید. اما مهمتر از همه اینکه کنار او بنشینید و با او بازی کنید!!!
اسباب بازی هایی که ممکن است برای این نوع از بازی نیاز داشته باشید را در این دسته به شما پیشنهاد می دهیم.
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»