کودک شما در این دوره بیشتر از قبل و بعد از این دوره به شما نیاز دارد! کودک از حضور شما احساس امنیت می کند و از نبودن شما می ترسد. کودک را خیلی از خود دور نگه ندارید و مراقب رشد روانی سالم او باشید. شما کارهای بیشتری برای انجام دادن دارید چرا که باید غذای کمکی به کودک بدهید، کارهای خودتان را انجام بدهید و به درخواست همیشگی کودک که میگوید مرا بغل کن هم پاسخ گو باشید! خسته نباشید...
كودک در این سن چگونه بازی می کند؟
در این سن می تواند شی را با یک دست نگه دارد و با دست دیگر به کشف و بررسی اشیا دیگر بپردازد.
اسباب بازی هایی که کودک بتواند با کمک آنها بایستد برای کودک مفید و جذاب هستند. کودک باید اسباب بازی اش را در دست بگیرد و آن را کشف کند.
اسباب بازی هایی که قسمت های گوناگونی داشته باشند و به دست بیایند برای کودک مناسب اند.
کودک با اسباب بازی هایش انس می گیرد. مثلا با یک خرس نرم! کودک به این انس نیاز دارد.
کودک در بازی هایش توانایی تقلید خود را نشان می دهد. مثلا با یک تلفن اسباب بازی از بزرگتر ها در بازی تقلید می کند.
کودک اسباب بازی های کوکی را دنبال می کند و این اسباب بازی ها کودک را به حرکت وا می دارند.
اسباب بازی هایی که حرکت می کنند و صدایی تولید می کنند برای کودک جذاب ترند. اگر اسباب بازی را از او بگیرید واکنش نشان می دهد و گریه می کند.
بازی های جسمانی انجام دهید. کودک را تشویق کنید تا به صورت فیزیکی با اسباب بازی درگیر شود تا هم عضلات و هم اعتماد به نفس خود را تقویت کند. بازی فیزیکی با اشیا می تواند شامل این موارد باشد: فشار دادن اسباب بازی، به عقب و جلو غلتاندن آن، سینه خیز رفتن به سمت اسباب بازی و یا استفاده از اسباب بازی به عنوان پایه ای برای بلند شدن.
هوش بدنی جنبشی را باید از همین سن در کودک تقویت کرد. این هوش یعنی توانایی کنترل ماهرانه حرکات بدن و استفاده از اشیا. برای اینکه کودک در این زمینه باهوش باشد ابتدا باید روند طبیعی رشد را به خوبی و در زمان مناسب و با کیفیت بالا طی کند. در این سن سینه خیز رفتن برای کودک اهمیت زیادی دارد. با سینه خیز رفتن کودک برای اولین بار احساس استقلال و توانایی می کند و می تواند شخصا به اهدافش برسد.
پس فراموش نکنید که این اسباب بازی ها علاوه بر تقویت هوش بدنی و مهارت سینه خیز رفتن فواید دیگری هم برای کودکتان دارند.
کودک در این دوره می تواند به اندازه ی مرحله ی رشدی خود ازروابط علت و معلولی آگاه شود. درک علت و معلول به این معناست که کودک بداند وقتی دستش را به دکمه ی اسباب بازی می زند، اسباب بازی حرکت می کند و علت حرکت کردن اسباب بازی دست او بوده است.
درک علت و معلول مبنای هوش کودک و توانایی حل مساله در کودک است. شاید فکر کنید که کودک بالاخره این مفهوم را درک می کند اما باید بدانید که سلول های مغزی کودک شما در ٦ ماهگی به شدت در حال رشد هستند و این رشد به زودی متوقف می شود. پس هر چه کودک در این سن آموزش ببیند زمینه ی آموزش های سطح بالاتر را در سنین بعد برایش فراهم می کند.آموزش به کودک به معنای بازی کردن با او با بازی های هدفمند و مناسب است. بازی لذت و یادگیری همزمان است!
چراغ! آهنگ! حرکت! با نشان دادن ویژگی های خاص اسباب بازی و نشان دادن چگونگی به کار انداختن حرکت ها و چراغ ها و آهنگ های اسباب بازی شروع کنید.
چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در حالی که شما بازی می کنید کودک را تشویق به انجام کاری با اسباب بازی کنید. او مطمئنا با یک غافل گیری مواجه می شود که او را برای دوباره بازی کردن ترغیب می کند. همچنین مفهوم علت و معلول را درک می کند و در مورد کارکرد اسباب بازی فکر می کند.
همانطور که در صفحه ی اول بازی و یادگیری مطالعه کردید قضاوت، حل مساله و تصمیم گیری از حیطه های شناختی هستند. فکر می کنید یک کودک ٦ ماهه چه مسائلی را می تواند حل کند یا چه قضاوتی داشته باشد؟ بله... می تواند تشخصیص بدهد که کدام حلقه را زودتر در حلقه ی هوش بیاندازد و یا به این قضاوت برسد که حلقه های کوچک تر نمی توانند تا انتهای حلقه پایین بروند!
این مثال ها به این معناست که باید با کودک بازی کرد و فرصت های یادگیری را در اختیارش قرار داد. آگاهی از اینکه چه مهارت ها و توانایی هایی را می توانید در کودکتان افزایش بدهید به شما برای انجام بازی های بیشتر و هدفمند تر اانگیزه می دهد و کمک می کند.
توصیفش کنید. این نوع از اسباب بازی ها به شما کمک می کند تا کلمات و مفاهیم ساده را به کودک یاد بدهید. مانند کوچک و بزرگ/ بالا و پایین. همچنین می توان از این اسباب بازی ها برای تقویت ادراک علت و معلول استفاده کرد.
چه رنگی؟ با حرف زدن در مورد رنگها به کودکتان کمک کنید تا بتواند میان کلمات و مفاهیم ارتباط برقرار کند. بگویید: این یک لیوان بزرگ زرد است.
بچه ها بازی کردن با عروسک و تماشا کردن عروسک ها را خیلی دوست دارند. کودکان با عروسک ها میخندند و به آنها فکر می کنند. عروسک ها و اسباب بازی ها ابزار خوبی برای بازیهای شما و کودکتان و برقراری ارتباط و ایجاد شادی هستند.
یکی از بازی های خیلی مفید و لازم در این سن برای کودک شما بازی دالی موشه است که با استفاده از ابزاری مانند عروسک و اسباب بازی های جذاب و همکاری شما انجام می شود.
عروسکی را به کودکتان نشان بدهید و آن را پشت سرتان ببرید و دوباره به کودک نشان بدهید. بعد از اینکه کودک با این بازی آشنا شد، عروسک را جاهای مختلفی پنهان کنید و بازی را پیچیده تر و جالب تر کنید.
فراموش نکنید که اسباب بازی ها ابزار های بازی هستند و نه خود بازی. تهیه ی اسباب بازی برای کودکتان نباید باعث شود که دیگر شخصا با کودکتان بازی نکنید. از اسباب بازی ها برای بهتر شدن بازی ها و ارتباطتان با کودک استفاده کنید. عروسک ها ابزارهای خوبی برای برقراری ارتباط و ایجاد شادی برای کودک هستند.
وقتی بین کودک و اطرافیانش ارتباط عاطفی برقرار می شود آن دسته از سلول های مغزی او که کمک می کنند یاد بگیرد چطور خودش را آرام کند، تقویت می شود.
اشیا و اسباب بازی ها و عروسک هایی که از جنس های های مختلف هستند را به دست کودک بدهید. وقتی آنها را از شما گرفت او را به شدت تشویق کنید. اسم آن اسباب بازی یا عروسک را برای کودک بگویید و برایش توضیح بدهید.
کودک معنای تمام حرف هایتان را نمی فهمد ولی صدای شما و احساسی که دارید را درک می کند و آن را به تصویری که از شی میبیند ربط می دهد.
انگشتان کودک را به موی عروسک بکشید. سپس دست های کودک را به لباس عروسک بزنید و بعد از آن به صورت عروسک... بگذارید کودک با عروسک و با شما ارتباط برقرار کند.
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»