آیا کودک من می تواند با پتو بخوابد؟



در تمام طول روز، شما به نیازهای کودک خود پاسخ می‌دهید: غذا دادن، تعویض پوشک، بازی کردن و مدام به کودک خود نظارت می‌کنید تا امنیت او را تامین کنید. آیا تا به حال در زمان خواب در طول روز و یا شب نگران وضعیت خوابیدن کودک خود شده‌اید؟ آیا تا به حال وقتی کودک خواب است کنار او رفته‌اید تا تنفس او را چک کنید و ببینید که او خوب است یا نه؟ وقتی که کودک خود را می‌خوابانید، باید مطمئن باشید که محیط خواب او به اندازه کافی امن است تا هر دوی شما بتوانید با آرامش بخوابید. 

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)- که کودک در حال خواب می‌میرد- بسیار نادر است، اما جان 1 تا 2 نوزاد از هر 1000 نوزاد در آمریکا را می‌گیرد. این سندرم، بیشتر در 6 ماه اول پس از تولد رایج است. هرچند علت این سندرم ناشناخته است اما مطالعات، دلایل زیادی را برای افزایش خطر آن و همچنین راه‌هایی را برای کاهش خطر آن یافته‌اند. خوشبختانه، از سال 1992 توصیه‌های ایمنی مرکز بهداشت و پزشکی کودک آمریکا آمار مرگ‌های ناشی از این سندرم را کاهش داده است (تقریبا نصف کرده است). این پیشنهادات را برای کودک خود در سال اول پس از تولد رعایت کنید تا کودک با امنیت بخوابد. 

 دوران حاملگی سالمی داشته باشید. خوب بخورید، ویتامین‌های لازم دوران پیش از تولد را دریافت کنید، سیگار نکشید، الکل مصرف نکنید، دارو نخورید. هر چه سریعتر و به طور منظم مراقبت‌های پیش از تولد را شروع کنید و ادامه دهید.
 حداقل برای یک سال از شیر خود به کودک بدهید. شیر مادر حاوی مواد مغذی و پادتن‌هایی است که به سالم ماندن کودک شما کمک می‌کند.
 کودک باید در محیطی بدون دود سیگار باشد. سیگار نکشید و اجازه ندهید هیچ فرد دیگری در نزدیکی کودک شما سیگار بکشد، مخصوصا در خانه و ماشین.
 یک گهواره مطمئن تهیه کنید. کودک را روی یک تشک محکم بخوابانید. از تشک‌های آبی، بادی، پشمی و یا بالش‌هایی که ممکن است کودک را خفه کند استفاده نکنید. تشکی که استفاده می‌کنید باید با رعایت استانداردهای ایمنی تهیه شده باشد. فاصله بین نرده‌ها باید کمتر از 8 سانتی‌متر باشد. به این ترتیب سر کودک در صورت لیز خوردن بین آنها گیر نمی‌کند. همچنین گهواره نوزاد نباید لبه‌های مرتفع داشته باشد و یا اینکه لبه‌های مرتفع تزیینی نباید بلندتر از یک سانتی‌متر باشد. چرا که ممکن است لباس کودک به آن گیر کند و باعث خفه‌گی کودک شود. گهواره را نباید نزدیک پرده پنجره و یا نزدیک جالباسی قرار داشته باشد. زیرا امکان دارد پرده‌ها و یا لباس‌ها هم سقوط کنند و باعث خفه‌گی نوزاد شوند.

بیشتر والدین وقتی که نوزاد در اتاق خودشان بخوابد احساس راحتی بیشتری دارند، و برخی مطالعات هم نشان داده است که نوزادان می‌توانند در تخت والدین خود با امنیت بخوابند. اما نوزادانی که در تخت خواب والدین خود می‌خوابند هم ممکن است در معرض خطر خفگی در خواب باشند. چراکه ممکن است بین تخت و دیوار گیر کنند و یا اینکه مادر روی آنها بغلتد و ....
 کودک را به پشت بخوابانید. همچنین به سایر افرادی که از کودک شما مراقبت می‌کنند، مانند پرستار، مادربزرگ، خاله، عمه و ... هم اکیدا توصیه کنید که به همین صورت کودک را بخوابانند. این امن‌ترین مدل خوابیدن برای اکثر کودکان است. اگر کودک شما مشکل پزشکی خاصی دارد در مورد بهترین شیوه خواباندن او با پزشک کودک خود صحبت کنید. وقتی که کودک را به پشت می‌خوابانید، دیگر نیازی نیست که مدام به کودک نگاه کنید و اگر به اطراف و یا به سمت شکم چرخید موقعیت خوابیدن او را عوض کنید. زمانی که نوزاد توانایی چرخیدن در خواب را پیدا کند دیگر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب SIDS از بین رفته است. 
بعضی از والدین نگران خفه شدن نوزاد در حالت به پشت خوابیده هستند. اما این صحیح نیست. بعضی از والدین هم نگران این هستند که اگر نوزاد خود را به پشت بخوابانند پشت سر او صاف می‌شود. اما این یک مشکل بسیار نادر است و عموما پس از دوران نوزادی خود به خود حل خواهد شد. با این حال، باید در طول روز و در زمان بیدار نوزاد زمان زیادی او را روی شکم بخوابانید تا در این حالت بازی کند. 


 رواندازها را بردارید. بهترین کار این است که پتو را از لوازم خواب کودک حذف کنید چرا که بسیاری از کودکان به وسیله پتو خفه شده‌اند. اگر شما از پتو استفاده می‌کنید آن را در قسمت پایین و کناره‌های گهواره گیر بیندازید و آن را دور از صورت نوزاد نگه دارید. درون گهواره عروسک‌های پارچه‌ای و بالش نباید وجود داشته باشد. چرا که این وسایل نیز می‌توانند باعث خفه‌گی نوزاد شوند.
 نوزاد را بیش از اندازه گرم نکنید. گرم شدن بیش از حد برای سلامتی نوزادان مضر است. اتاق کودک را در درجه حرارتی که برای خودتان هم مناسب است قرار دهید و همان مقدار که خودتان لباس می‌پوشید به او هم لباس بپوشانید. 
 به طور مرتب پزشک کودک را ملاقات کنید. پزشک سلامتی کودک را چک خواهد کرد، واکسن‌های لازم را تجویز می‌کند و توصیه‌های بیشتری برای حفظ سلامتی و امنیت کودک به شما خواهد داد.

خرید اسباب بازی های خردسال

بیشتر بخوانید:

چگونه از تخت شدن سر کودک تان جلوگیری کنید

از چه زمانی می‌توان اتاق خواب کودک را جدا کرد؟






بازگشت به گروه خواب و استراحت  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد آیا کودک من می تواند با پتو بخوابد؟ :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.