بازی دان : کودک احتمالا می تواند درک کند، اما شما هم اگر بخواهید می توانید این مطلب را چک کنید. از او چیزی بپرسید. مثلا: "بستنی می خوای؟" سپس، اگر جواب داد که بله! به او یک لیوان شیر بدهید و ببیند که چه عکس العملی نشان می دهد. اگر او شیر را قبول کرد، (و یا هر چیزی که به جای بستنی به او ارائه کردید) و اعتراضی هم نکرد و نگاهی ناشی از سردرگمی هم به شما نکرد، او به احتمال زیاد کاملا متوجه نشده است که شما به او چه گفتید. او احتمالا فقط قسمتی از حرف شما که در مورد خواستن چیزی بوده است را فهمیده است. چرا که همیشه این فعل(می خواهی) برای او با چیز های خوشایند و خوشمزه همراه بوده است. در غیر این صورت و اگر او به شما اعتراضی کرد و شیر را قبول نکرد، حرف های شما را متوجه شده است.
سوالاتی که با "کجا؟" پرسیده می شوند هم برای چک کردن درک کلام کودک مناسب هستند. وقتی که کودک روی صندلی اش نشسته است و یا وقتی که او را بغل کرده اید، از او بپرسید: لامپ کجاست؟ اگر کودک نمی تواند به آن اشاره کند، توجه کنید که ممکن است درک خودش از حرف شما را با نگاه کردن به آن به شما نشان بدهد. این کار را با کلمات دیگری که کودک بلد است هم انجام بدهید. به چیزهایی اشاره کنید که در اطرافتان نیست. مثلا بپرسید: مادربزرگ کجاست؟ اگر مادربزرگ آنجا حاضر نیست باید کودک به در اشاره کند و یا حتی به تلفن نگاه کند تا به شما نشان بدهد که حرف شما را فهمیده است.
می توانید چند اسباب بازی را جلوی کودک قرار بدهید و از او بخواهید که با آنها کار خاصی را انجام بدهد. "لگو رو بنداز توی سبد" برای مواقعی که می خواهید تشخیص دادن کودک را هم چک کنید می توانید یک سطل هم کنار دستتان بگذارید تا ببینید که کودک لگو را در سبد می اندازد و یا در سطل. اگر چنین بازی های ساده ای با کودک انجام بدهید هم می توانید درک زبانی او را چک کنید و هم به زودی تو خواهد توانست که به شما پاسخ های کلامی بدهد.
Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»