چگونه به رشد زبان کودک کمک کنیم؟ ٢٠ ایده....
١١. به کودکتان کمک کنید که شنوده و مشاهده گر خوبی باشد. مثلا وقتی که با هم سوار ماشین شده اید برایش موسیقی پخش کنید و یا مناظر و ساختمان ها و ماشین های بیرون را به او نشان بدهید و از او بخواهید به آنها توجه کند.
١٢. سعی کنید که زبانی که برای حرف زدن با کودک به کار می برید شاداب و مثبت باشد. بعضی از کودکان فقط کلماتی که منفی نیستند را می شنوند. اگر درصد زیادی از کلماتی که به کودک می گویید ناخوشایند باشند، این مسئله او را از صحبت کردن منصرف می کند.
به کودک کمک کنید که احساساتش را بیان کند و کلماتی را یاد بگیرد که احساساتش را توصیف می کند. از کودک بپرسید: " امروز چه احساسی داری؟" یا به او جملاتی با این سبک بگویید: "از اینکه اسباب بازیت رو به خواهرت دادی من خیلی خوشحال شدم". داشتن کلماتی برای توصیف احساسات به کودک کمک می کند تا بتواند احساساتی که تجربه می کند را درک کند و آنها را کنترل نماید.
١٣. کلمات دور از دست! گاهی اوقات کودکان خردسال دنبال کلمات می گردند. ممکن است کلمات را تکرار کنند و یا قسمتی از آن را مدام (مثل افرادی که لکنت زبان دارند) بگویند. اینکه والدین در این موارد بسیار آرام صبر کنند و به کودک برای اینحالت بسیار طبیعی(در اصطلاح روانشناسی به آن ناروانی طبیعی گفتار می گویند) فشاری وارد نکنند اهمیت فوق العاده زیادی دارد.
١٤. مراقب باشید که به هیچ عنوان به کودک چیزهایی شبیه به این موارد نگویید:"آروم حرف بزن- اینقدر این کلمه رو تکرار نکن!"
١٥. بخوانید، بخوانید، بخوانید! نگذارید هیچ روزی بدون خواندن حداقل یک کتاب بگذرد.
١٦. بازی بگرد و پیدا کن را انجام بدهید. وقتی کتابی را برای کودک می خوانید از او بخواهید که در تصاویر کتاب شیئ خاصی را پیدا کند و به شما نشان بدهد.
١٧. زبان شفاهی و نوشتاری را برای کودک به هم مربوط کنید. اگر کودکتان بزرگتر و پیش دبستانی است، وقتی دارید کتابی را برایش می خوانید به کلمات اصلی و کلیدی تاکید کنید و آنها را به کودک نشان بدهید. سپس برگردید و داستانی با استفاده از تخیل خودتان برای کودک بگویید. با این کار این نکته را به کودک یاد داده اید که وقتی داستان را از روی نوشته نمی خوانید داستان آن می تواند تغییر کند.
١٨. باید مراقب رفتارهایمان باشیم. گفتن کلماتی مانند: "لطفا" و "ممنونم" می تواند در سنین خیلی پایین آغاز شود. وقتی که شما از این کلمات به طور مرتب استفاده کنید، کودک هم استفاده از آنها را به زودی یاد می گیرد.
١٩. حفظ کردن عبارات ساده را در کودک تشویق کنید. به کودک کمک کنید تا این موارد را حفظ کند:
شعر های ساده و مورد علاقه اش
نام و نام خانوادگی خودش
نام اعضای نزدیک خانواده اش
آدرس و شماره تلفن خانه تان(برای کودکان ٥ ساله و بالاتر)
برای کودک شعر و ترانه بخوانید و برایش موسیقی پخش کنید.
٢٠. گوش کنید. وقتی کودکتان با شما حرف می زند به او گوش کنید. شما نباید حرف های او را کامل کنید. عجله نکنید و به او گوش بدهید. اگر شما گوش بدهید کودک با شما حرف خواهد زد.
Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»